Specialiteiten
Nederlandse kimchi, sojasaus en zeezout; exotische parels van om de hoek
Nico Pasta
Chef en kunstenaar Nico is een Italiaanse pastamaker te Amsterdam die al meer dan tien jaar heerlijke verse pasta maakt. Gemaakt van de mooiste ingrediënten en met oog voor detail, kleur en presentatie zijn Nico’s ravioli’s en pasta’s een feest voor alle zintuigen.
Ravioli Parmaham Ricotta
bumi tempeh van lupine bonen
BUMI
Het Amsterdamse BUMI -aarde in het Indonesisch- is een eetbare ode aan al het moois dat uit de bodem groeit. Met hun tempeh op basis van de lupineboon, die volop in Europa wordt geteeld, dragen ze bij aan een eiwitrijker, plantaardig voedselaanbod en zijn ze een duurzaam alternatief voor de sojaboon die vaak onder twijfelachtige omstandigheden van ver moet komen. De waanzinnige pulled seitan op basis van tarwe vormt het sluitstuk van een assortiment plantaardige producten die zowel lekker, voedzaam als makkelijk te bereiden zijn.
Guisotaco
Het Weespse Guisotaco, gerund door de Mexicaanse Angie en haar familie, maakt authentieke Mexicaanse tortilla’s en haalt daarmee Zuid-Amerika naar Noord-Holland. Dat bleef niet onopgemerkt: haar combinatie van verse ingrediënten en authentieke bereiding gingen als een lopend vuurtje door de Mexicaanse gemeenschap in heel Europa, die -samen met ons- voor haar in de rij staat.
Authentieke mexicaanse tortilla’s
Ketchup van geredde tomaten
The Ketchup Project
Dankzij een verpeste markt wordt in Kenia naar schatting 40% van de tomatenoogst vernietigd. Reden genoeg voor The Ketchup Project om aan de slag te gaan. Samen met sterrenchef Mohsine ontwikkelden ze een fabelachtige ketchup op basis van de héle tomaat, die gegroeid en gedroogd is in de Keniaanse zon. Vol en creamy, dit is een ketchup die de tomaat waardig is.
Stean
Stean is een specialty coffee roaster uit Kenia. Door zijn werk op koffieplantages in Rwanda heeft hij een uniek netwerk aan boeren opgebouwd en is hij de enige coffee roaster in Amsterdam die kan garanderen dat hij de West-Afrikaanse koffieboeren betaalt wat ze verdienen. Met transparantie als wapen en 200 geopende bankrekeningen in de regio draait Stean een pilot van directe betalingen aan de boeren en breekt zo een lans voor een houdbaar systeem voor alle betrokken partijen.
Eerlijke koffie
potverdorie wat lekker!
Potverdorie!
Potverdorie! maakt jam en chutney van groente en fruit met een imperfect uiterlijk. Dat wil echter niet zeggen dat ze er minder voor betalen: de teler verdient volgens Potverdorie! namelijk een faire prijs voor álle groenen en fruit – er is immers met dezelfde aandacht en inzet aan gewerkt. Een smeerbaarder statement vind je helemaal nergens.
Tomasu
Tomasu is het verhaal van een Rijnmondse sojasaus die zijn Japanse evenknie naar de troon steekt. De sojasaus wordt gebrouwen in de Hoeksche Waard, met uitzonderlijke aandacht voor- en controle over elke stap in het brouwproces. Van de grond waarop een bevriende boer de boon teelt tot de oude Schotse whiskyvaten waarin de sojasaus rijpt; Tomasu paradeert op het kruispunt van eeuwenoude Japanse en Europese technieken. Een waar huzarenstukje op fles.
Traditionele soyasaus van nederlandse bodem
Plantaardige Mayonaise
The Mayo Sisters
De inmiddels alom gerenommeerde ‘original mayo’ van The Mayo Sisters is klassiek Frans, heerlijk romig met een fris zuurtje, en ohja, 100% plantaardig. Gemaakt van pure en natuurlijke ingrediënten en vrij van suiker, kleur- en smaakstoffen bewijzen de Mayo Sisters dat de toekomst van mayo er plantaardig uitziet.
Zeeuwse Zoute
Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zeezout gewonnen en in de Middeleeuwen groeide dit uit tot een belangrijke pijler van de Zeeuwse economie. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute blaast dit oude en vergeten ambacht nieuw leven in met prachtig, lokaal gewonnen zout. Geweldig smaakvol en verkrijgbaar in de varianten puur, gerookt en verrijkt met zeewier en kruiden.
Zout uit Zeeland