borrel & bites
Gasten houden er van om nieuwe dingen te proberen, maar bij het hoofdgerecht kiezen ze toch vaak voor zekerheid. De borrel is het uitgelezen moment om toch eens iets anders te proeven!
Meet jack
Jackfruit heeft een heerlijke vlezige bite en is daarom de perfecte nieuwe vleesvervanger. Meet Jack heeft verrukkelijke burgers, bitterballen en kroketten ontwikkeld, en heeft ook het rauwe product ingevroren beschikbaar voor als je er zelf mee aan de slag wilt.
bezoek de sitevan de koe
Een weide vol (on)kruiden trekt insecten aan, en die zorgen ervoor dat vogels als de grutto er kunnen broeden. Dat natuurlijke beeld bracht Roel en Martijn op het idee van onkruidenboter. Zuivel kan anders: van Nederlandse bodem, 100% natuurlijk, van melkveehouders die boeren met oog voor de natuur. Met aandacht voor de natuur, en een eerlijke prijs voor de boer.
bezoek de siteKeuken van het Ongewenste Dier
De Keuken van het Ongewenste Dier heeft uitgesproken ideeën over de wijze waarop veel vlees geproduceerd wordt, en op welke dieren als voedsel aanvaard worden en welke niet. Daarom brengen ze producten zoals gerookte ganzenborst, bitterballen van gans, zwanenbouten en Nederlandse rivierkreeften.
bezoek de siteOUDWIJKER ITALIAANSE KAZEN
Oudwijker, een kleine kaasmakerij van familie en vrienden. Haro en Marieke staan elke dag zij aan zij rond de tobbe om de prachtigste natuurflora kazen te maken. Van rijke Nederlandse melk. En bergen liefde. Unieke rood/wit/blauw- schimmel kazen, handgemaakt in Nederland. Geïnspireerd op de prijswinnende kazen van Cesare Ribolzi uit het noorden van Italië.
bezoek de siteNet buiten Amsterdam, midden tussen de uitgestrekte weilanden van Waterland, houdt Dikhoeve al bijna 300 jaar melkvee. Van de melk maken ze al vele generaties handgemaakte kaas en yoghurt. De boeren Willlem Kuiper, Alexander Kuiper en kaasmaakster Laura Ursem zijn creatief, eigenzinnig en ondernemend. Samen hebben ze meer dan 600 schapen onder hun hoede. Meesters in het maken van unieke biologische zachte kazen.
bezoek de siteLOEMPIA'S VAN DE ALBERT CUYP
Wereldberoemd in Amsterdam geworden met de vega variant, maar ook de kip variant is een bijzondere aanwinst op de borrelkaart.
bezoek de site