Borrel & Bites
Vooruitstrevende snacks en verrassende alternatieven voor op de borrelplank.
Meet Jack
Jackfruit heeft een heerlijke vlezige bite en is daarom een perfecte vleesvervanger, maar nog niet doorgebroken bij het grote publiek. Om het fruit een hand te helpen bij haar introductie heeft Meet Jack steengoede burgers, bitterballen en kroketten ontwikkeld. Wil je er zelf mee aan de slag? Ga dan voor de ingevroren, rauwe jackfruit.
Jackfruit, een veelzijdig ingerediënt
Raw Jackfruit Chunks
Handgemaakte Gyoza’s
Excentriek snacken
Gyoza Goza
Veel gyoza in Nederland zijn fabrieksmatig, inspiratieloos en laten nogal wat te wensen over. Reden genoeg voor Gyoza Goza Frank om het heft in eigen handen te nemen. Na twee jaar lang onderzoek, een reis naar Japan en een hoeveelheid gyoza waar je Goza tegen zegt, maakt Frank nu gyoza met de perfecte smaak, de juiste ingrediënten, het fijne mondgevoel en de beste manier van bereiden. Met passie en liefde handbereid en dat proef je in elke hap.
Willicroft
Als telg van een koeienboer werd Brad van Willicroft van jongs af aan omringd met de mooiste en meest verse zuivelproducten. Toen hij in 2017 op een volledig plantaardig dieet overstapte, vond hij geen alternatieven die voldeden aan zijn idee van zuivel. Daarom richtte hij Willicroft op, met volwassen zuivelalternatieven voor fijnproevers.
vegan cheese sauce
bui loempia’s
Albert Cuyp Loempia’s
Hun vega loempia is wereldberoemd in Amsterdam en ook hun kiploempia mag er zijn: de loempia’s van de Cuyp worden gemaakt van mooie verse ingrediënten en zijn onmisbaar op elke Amsterdamse borrelplank.
Funk Gilde
Funky, fresh en een eyecatcher op elke borrelplank: de kimchikroket van Funkgilde brengt het beste van de Nederlandse en Koreaanse eetcultuur samen. Met fermentatie als beste vriend breken Abel, Bob en Leen van Funkgilde eetbare conventies dwars doormidden, zonder hun liefde en respect voor keukenklassiekers uit het oog te verliezen. Naast hun kroketten maken de mannen hele toffe pasteitjes met o.a. gefermenteerde tomaat en gekonfijte knolselderij van de ragout die overblijft na het maken van de kroketten. Win-win!